Innovation

Ved at kombinere traditionelt håndværk med moderne nytænkning fastholder vi en langvarig dansk kvalitet for klassiske kirkeorgler.


Lang holdbarhed

Modulopbygning med kvalitetsdele sikrer, at vedligeholdelse kan finde sted med de nyest tilgængelige komponenter efter f.eks. 50 år.
I Danmark foretages en større renovering af et pibeorgel gennemsnitligt indenfor 32,4 år.

Hybrakustik

De danskudviklede Hybrakustiske lydgivere har i mere end 25 år vundet stor anerkendelse for den ægte og levende orgelklang.


Fremtidssikret

Alle klassiske kirkeorgler fra  Skandinavisk Orgelcentrum er forberedt til at imødegå eventuelle fremtidige ønsker om ændringer i stilart. Udskiftning af registre kan ligeledes foretages for et beskedent beløb.
Skandinavisk Orgelcentrum  efter år i Danmark

Skandinavisk Orgelcentrum kombinerer traditionel orgelbygning med moderne nytænkning, og vi har i årenes løb tilpasset os udviklingen i den kirkelige verden omkring os.

Med stor kærlighed til det kendte klassiske pibeorgel har vi i Skandinavisk Orgelcentrum igennem år arbejdet for at kunne skabe en helt ”ren” og akustisk klassisk orgelklang !

Dette lykkedes med udviklingen af de Hybrakustiske lydsystemer, og med dette system klinger mange af landets kirkeorgler til stor glæde for menighederne.

Vi har måttet konstatere en løbende nedjustering af de kirkelige rådighedsmidler og en markant nedgang i alle kirkelige anlægsinvesteringer generelt. Vort mål har dog løbende været at tilpasse os de givne omstændigheder uden at gå på kompromis med kvaliteten, hvad angår både teknik og ikke mindst lyd: Hver enkelt tone skal tilpasses det særegne kirkerum efter rummets akustiske forhold.

Vi har bygget små Hybrakustiske kirkeorgler på 19 registre og store orgler helt op til 152 registre.En ny mulighed for bedre orgelklang i mange mindre kirker

Hidtil har menighederne i de mindre danske landsbykirker måttet nøjes med ganske små instrumenter på 4 til 7 registre, hvilket kun giver få klangvarianter og en ganske tynd klang.

I forbindelse med vort 25 års jubilæum påbegyndte vi derfor udviklingen af en helt ny type kirkeorgel, -specielt målrettet overfor de mindre landsbykirker.

Vi kan nu tilbyde et dansk udviklet kirkeorgel med f.eks. 25 danske traditionelle registre, som kan gøre fyldest i langt de fleste mindre kirker.

-At fylde kirkerummet med en bredere orgelklang vil give menigheden et bedre fundament til salmesangen og tilføre menigheden en ny musikalsk dimension med mange klangvarianter til at understøtte de forskelligartede stemninger i forbindelse med kirkeårets højtider.Skandinavisk Orgelcentrum går foran med arbejdspladsen

Vi har også lagt stor vægt på ergonomi, således at organisten har den bedst tænkelige arbejdsplads. Alt er indenfor en bekvem rækkevidde, og eksempelvis nodepulten kan holde en af de store nye koralbøger samtidigt med en anden node. Betjeningen er ligeledes udviklet således, at en organist med en baggrund i klavérspil vil kunne føle sig hjemme på meget kort tid, -også til stor glæde for eventuelle vikarer.

Vi afholder gerne kurser i orgelspil med henblik på brugen af større orgler for at skabe en glad organist i udvikling til glæde for menigheden.Skandinavisk Orgelcentrum går ind for et bredt samarbejde

Vi samarbejder gerne med kirkens arkitekt, Provstiet, Stiftet, Nationalmuseet og den kgl. Bygningsinspektør samt Kirkeministeriets orgelkonsulent med henblik på at skabe den optimale løsning til hver enkelt kirke.Fremtidssikring

Det klanglige orgelideal bliver løbende ændret, og med vores modulopbyggede instrumenter vil man på et senere tidpunkt kunne ændre det klanglige ideal for en beskeden omkostning.
Udbygning og tilpasning til tidens andre musikalske strømninger er ligeledes mulige.Mindre følsomhed, mindre vedligeholdelse, -færre udgifter

Da vore instrumenter ikke er følsomme overfor ændringer i luftfugtighed og temperatur og derfor ikke løbende skal stemmes, kan der spares ganske mange penge på vedligeholdelse og opvarmning. Vi yder 10 års garanti på vore orgler med en forventet levetid på mindst 30-50 år!
Bemærk, at gennemsnitstiden for renovering af et pibeorgel er 32 år i de danske kirker.

Med priser fra 350.000,- inkl. moms for en fuldstændig installation og tilpasning efter kirkerummet bør alle kirker kunne overskue økonomien.

Ydermere kan vi nu tilbyde en leje/leasing af et nyt kirkeorgel til kun fra DKK 3.000,- inkl. moms per måned (36.000,- per år) !Hvordan lyder et Hybrakustisk kirkeorgel?

Skandinavisk Orgelcentrum arrangerer gerne en uforpligtende fremvisning i en eller flere kirker med henblik på at lytte til en orgeltype og størrelse, som vil kunne sammenlignes med Jeres kirkerum og forventede klangideal.Hvordan vil et nyt orgel klinge i vores kirke?

Dersom menighedsrådet måtte ønske det, kan vi ofte tilbyde en uforpligtende prøveopstilling i kirken!